marți, 30 martie 2010

Inapoi pe Pamant!


Inapoi pe Pamant!

Si Pishti statea pe banca autogarii si se tot gandea. Facea asta in ultimele 9 luni de zile. A schimbat 3 anotimpuri in autogara din orasul natal si acum era atat de schimbat incat nimeni, nici macar parintii lui nu l-ar mai recunoaste. Parca acum totul e mai usor.


Deghizat intr-un om al strazii, desi de la revenirea pe Terra practic Pishti asta era, se apropie incet de cartierul in care isi ducea existenta. Cu fiecare pas facut, in minte ii apareau imagini ale marelui atac. Atac ce i-a schimbat viata.


Era vorba despre prima bataie luata, despre prima oara cand a muscat la propriu din bordura. Se intorcea de la scoala. Era imbracat simplu: pantaloni roshii, camasa alba si o vesta verde. Mergea agale pe trotuar cand la un moment dat a auzit in spate:"Mortii lui de bozgor borat". Nu a bagat de seama, era pierdut in propriile ganduri. Inca 3 pasi si a simtit ceva tare ca-i cade pe cap. S-a prabusit, cu ochii in ceata a apucat sa vada o talpa de bocanc. S-a trezit in pat, cu capul bandajat si cu parintii langa el, strigand unul la altul.


Isi scutura capul nespalat de atata stat pe banca autogarii si merge mai departe. Trebuie sa-si ia inima in dinti si sa-si infrunte destinul. Trebuie sa-si refaca viata, dar cum sa faca sa le explice alor sai?


In cele din urma ajunge in curtea blocului. Gyula, tatal sau cu mainile de fier batea un covor. Maica-sa in casa, vopsea ouale, umplea un caine, ca mielul a fost scump anul asta si Gyula a iesit la vanatoare in cartier. Deci umplea un caine ziceam, ce mai conteaza?! Carne sa fie!


Pishti se apropie de batatorul de covoare si spune cu glasul tremurand:"Opu, m-am intors".


E tot ce si-a mai amintit dupa ce s-a trezit cu perfuzii la spitalul municipal.


Asa s-a terminat incredibila poveste a lui Pishti, copilul care nu a fost dorit de nimeni. Dupa o lunga perioada, ai sai au inteles despre ce a fost vorba si nu l-au mai renegat. Pishti s-a intors la viata lui. Acum are 32 de ani, lucreaza la Metro si e casatorit cu Ildiko, casierita la acelasi magazin.


Sfarsit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu