marți, 29 iunie 2010

Sporturi


In timp ce la noi creste TVA-u`, ies agricultorii sa se bata cu Jandarmeria, Curtea Constitutionala spune ca e ilegal sa scazi pensiile si Guvernul vrea sa fie ingenios si totusi sa le scada si pe alea, in Africa de Sud are loc "Mondialul" de fotbal.


Pe cand scriu eu acest "editorial", Ovidiu Ioanitoaia deja a umplut vreo 20 de ziare cu relatari de la fata locului, dar nu mai conteaza. La ora asta deja se stiu "sferturile" de finala si practic de aici incepe distractia.

Ca vorbeam de Africa de Sud, vorbeam despre fotbal, sportul rege si sa recunosc ca-i si sportul meu preferat, desi pe plaiurile noastre nu prea gasesc nimic fotbalistic. Ei bine, fotbalul e un joc inventat de englezi, sport in care insa englezii nu prea fac mare lucru. Tocmai ce au fost desfiintati de germani in "optimi" cu scorul de 4-1, dupa un meci in care "leii" parca se intreceau sa arate care-i mai plictisit dintre ei. In lumea asta, Brazilienii sunt tartorii cand vine vorba de fotbal, avand 5 titluri mondiale la activ, Anglia doar unul, in 1966 si de aia s-a suparat John pe Steve si i-a reprosat:"Ti-am zis ma sa nu mai arati la nimeni?! Acuma-l stiu toti si partea nasoala e ca ne si bat! Fuck!".

Asta a fost despre fotbal, despre englezi. Trecem acum putin peste ocean, la americani care au alte sporturi decat in Europa. Ei nu vor sa numeasca "football" decat un joc care practic se joaca cu mingea-n mana, un fel de imitatie de rugby, un sport pentru cei ce n-au fost suficienti de tari sa practice sportul asta fara casca si alte protectii. La ei se mai joaca baschet, care e super tare, la hochei sunt inca foarte buni(au campionatul impreuna cu canadienii, NHL ii zice), dar mai joaca si baseball, deviat se zice din oina, sport care a avut atat de mare succes la noi in tara incat nu se mai practica, cel putin nu in vazul lumii. Despre baseball... m-am uitat pe ESPN de cateva ori, dar e super plictisitor, practic nimeni nu face nimic, iar cand cineva a inceput sa alerge... era intr-un film.

Na, si acuma in Romania. Noi nu prea mai avem fotbal, nu prea mai avem fotbalisti. La noi si in sport e aceeasi mizerie, aceeasi mentalitate de "shmenari" ca in orice alt domeniu. Sa nu uitam ca avem sportivi adevarati, dar nimeni nu-i baga in seama, oameni care ajung sa moara de foame cu medalia de aur la gat! Nu conteaza, conteaza decat ca Chivu bea bere cu Lobont de bucurie ca nu ne-am calificat. Conteaza cu totul alte lucruri decat cred ca ar trebui. Pacat? Nu cred, cred doar ca avem exact ceea ce meritam. Si pentru ca noi suntem asa cum suntem, trebuia sa inventam un nou sport care sa ne caracterizeze. Numele lui descrie practic si ce trebuie sa faci la jocul asta la care suntem campioni mondiali undisputed:"Bate pasu` pe loc"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu