duminică, 24 mai 2009

Povestea lui Pishti




Il chema Pishti. Era minoritar. De fiecare data cand mergea dupa paine se intorcea batut. Nu stia de ce, ce-a facut, pana intr-o zi, cand totul s-a schimbat...

Pishti era baiat bun, invata bine, la limba materna avea numai note de zece. Maica-sa se lauda des pe la serviciu ca baiatul ei va ajunge un mare om, va conduce Ungaria spre prosperitate, va cuceri Romania, recuperand astfel Ardealul, iar restul tarii va veni ca o dobanda. Deja il si vedea pe un cal alb cu sabia in mana dreapta, la fel ca Ati. Adevarul e ca maica-sa batea campii destul de des. De cand a avut accidentul de masina. Masina de cusut. Lucra la confectii si intr-o zi, visand cu ochii deschisi si-a cusut un deget care ulterior a trebuit amputat din shold.

Tatal lui Pishti, Gyula, era maistru la intreprinderea din localitate. Se ocupa de pilirea bacurilor. Isi iubea familia, chiar daca stia ca sotia sa Piri ar trebui sa treaca pe la "Frumusete pe muchie de cutit". El a incercat s-o retuseze, insa cutitul strungului s-a dovedit a fi prea puternic pentru pielea batatorita a femeii.

Pishti n-a mai rezistat sa fie batjocorit de fiecare data. A incercat sa cumpere paine de altundeva, insa mereu era prins si batut de aceeasi indivizi dubiosi. A incercat sa nu mai cumpere paine, insa asa, cand punea Gyula bratul sau de fier pe el, il spargea iremediabil.

In aceste conditii, bravul Pishti s-a apucat de sporturi de contact. A facut box pana si-a rupt nasul. S-a vazut intr-o zi in oglinda, a lesinat si si-a spus ca boxul nu e pentru el. S-a apucat si de karate, dar si-a rupt tendoanele cand a incercat sa stea in sfoara.

Parca urmarit de ghinion, Pishti aproape ca s-a resemnat, insa a mai avut o sansa. Sa faca body-building. Si s-a apucat, a tras de fiare si schimbarea din viata lui era foarte aproape.
A venit si ziua cand totul s-a schimbat.

Pishti a murit de la Naposim, insa din lupta sa cu batausii, a iesit invingator. De acum nu-l vor mai bate!


P.S.: Ati vazut ca daca aveti ambitie, puteti trece de orice?


P.S. 2: Povestea de mai sus este pura fictiune! Nu este niciun afront fata de cetatenii maghiari! Este pur si simplu un pamflet!

Un comentariu: